Costa Blanca

Har du funderingar på att köpa villa i Spanien eller någon annan bostad i Spanien är det här du ska börja titta.
Hela Costa Blanca är berömt för klimatet, de vackra vita stränderna och det kristallklara vattnet längs den långa kusten. Åk in i landet så finner du en rik natur med berg och dalar, öppna landskap och skogar. En matta av naturens färger under en fantastisk blå himmel och doften av  medelhavets blandning av apelsin- och citronlundar. Ta tid att utforska de charmiga, vitkalkade byarna och småstäderna i bergen med sina medeltida gator som har bevarat kulturarvet!
Du kommer att överraskas av gotiska villor, barockkyrkor, gamla slott, fort, utsiktstorn, eremitboningar och helgedomar utspridda som juveler i landskapet.

En av många fördelar med Costa Blanca är närheten till Sverige. Restiden är kort och du har flera prisvärda dagliga flygavgångar till Alicante att välja på.
Luften är frisk, ren och vädret är perfekt året runt, inte ens mitt i vintern behöver man känna sig frusen. Lägg sedan till några av Europas renaste stränder, bergen, fridfulla byar och moderna städer så har du alla ingredienser som behövs för att köpa bostad i Spanien och göra det till en god investering.
Provinsen Costa Blanca ”den vita kusten” med provinshuvudstaden Alicante sträcker sig från Denia i norr till Pilar de la Horadada i söder och ligger i regionen Valencia.
Klimatet i hela regionen präglas av ett milt medelhavsklimat med små variationer mellan kust och inlandet. Solen lyser 2 730 timmar om året vid kusten och medeltemperaturen under dagen varierar mellan 12 och 20o C på vintern och 24 och 32o C på sommaren.

DENIA
Denia utgör början på Costa Blanca, 85 km nordost om Alicante dit man kommer snabbt och bekvämt på motorvägen A7, den pittoreska kustvägen N332 eller – varför inte – på den smalspåriga järnvägen!
Denia, på sluttningen av det skyddande berget Montgo, är en välmående stad med stor fiskeflotta och bekväm färjeanslutning till öarna Ibiza och Mallorca.
I Denia blandas rik historia, kultur, hissnande utsikt från 1100-talsborgen med restauranger, barer och moderna butiker, det är med andra ord ett idealiskt läge för den som vill ha det bästa av allt.

JÁVEA/XÁBIA
På sydsidan av berget Montgo ligger Jávea, 80 km nordost om Alicante, med tre olika områden som vart och ett har en egen personlighet: den äldre inlandsbyn, hamnområdet och stranden. Denna levande stad har allt man kan önska sig – till och med en internationell skola – och naturen inbjuder till underbara natursköna promenader med fantastiska vyer.

CALPE

I sköna omgivningar och skyddad av bergen ligger Calpe, en ljuvlig ort med en blandad atmosfär av romantisk by, fiskehamn, marina, fina sandstränder och sol. Intressant är också kyrkor från 1400-talet, romerska ruiner och en historia full med pirater. Calpes landmärke är Peñón de Ilfach, klippan som skjuter upp från havet och som har naturreservatsstatus.

ALTEA
En samlingspunkt för 1960-talets ”flower power” konstnärer och musiker som sökte efter en bohemisk livsstil under Medelhavets nästan alltid blåa himmel. Det vänliga Altea hälsar dig välkommen att leva det liv du vill leva.

BENIDORM
De vackra bukterna Playa de Levante och Playa de Poniente i Benidorm med sina långa gyllene stränder – ligger vid foten av 1 558 m höga berg. Bergen skyddar från nordanvinden och garanterar Benidorm ett varmt klimat året om med 19o C som dagsmedeltemperatur på vintern!
Med moderna höga byggnader och breda avenyer samt den gamla stadskärnan med trånga gränder har Benidorm något att erbjuda alla och låter dig njuta av livet i din egen takt.
Slå av på takten och slappna av…
Här kan du hitta din lägenhet på Costa Blanka.
Söker du en villa i Spanien tycker vi att du ska åka till Benidorm med oss.
Som omväxling till stränderna kan du besöka några av de största och bästa temaparkerna i Europa t.ex. Mundomar – djurpark med exotiska och marina djur, Aqualandia – vattenpark och Terra Mitica – upplevelseparken som snart får sällskap av Terra Natura – ett natur- och civilisationscenter. Lägg sen till två fantastiska golfbanor samt butiker och restauranger så förstår du att det inte kommer att bli långtråkigt!
Om du vill liva upp tillvaron…
Spännande, pulserande nattliv, storslagna begivenheter, praktfulla fyrverkerier och fiestas – oavsett tycke och smak, det hittar du i Benidorm.
Det är inte konstigt att denna sjudande stad nu är det främsta semestermålet på Costa Blanca!

FINESTRAT
Finestrat var en gång i tiden en muslims bosättning och är nu en typisk medelhavsby.
Den omges av grönskande fält med frukt och mandelträd. Sockenkyrkan Saint Bertomeu ligger mitt inne i Finestrat och dess storslagna klocktorn reser sig högt över byn. Varje år i augusti håller man här en festival till Saint Bertomeus ära. Finestrats Font del Mol är speciellt sevärd med vatten som strömmar i 15 strålar.
Finestrat erbjuder ett brett urval av restauranger för alla smaker, såsom traditionell europeisk mat och mer lokal spansk matlagning.
Området erbjuder även mycket för den idrottsintresserade, från golf till vattensporter. För den äventyrslystne finns nu även ytterligare en attraktion av världsklass, temaparken Terra Mitica. Det finns även en stor vattenpark (Aqualandia) och en djurpark med exotiska djur (Mundomar).
Finestrat är det perfekta valet för den som söker fastigheter i Spanien.

CASTALLA
Detta bostadsområde är beläget nära den gamla fästningsstaden Castalla som reser sig högt över omgivande landskap.
Under romartiden var staden känd som ”Castra Alta” (den höga fästningen). Under morernas besittning fanns här ett befäst slott. Kung JaimeI tog slottet i besittning av morerna efter erövringen av Biar. Han återuppbyggde slottet och invigde den första kyrkan under den andra halvan av 1200-talet.
År 1331 gav Kung Jaime II sin tillåtelse för en lördagsmarknad i Castalla, en tradition som lever kvar än idag.
Den här platsen erbjuder många möjligheter till fotvandringar då man kan njuta av de gröna bergens vackra natur. Lugnet i detta område förstärks av många vackra naturliga källor.
Alicante ligger på bekvämt avstånd tack vare den nya motorvägen som stod klar i december 2000.
Detta är en underbar plats för en spansk bostad.

EL CAMPELLO
El Campello kan skryta med 23 km av magnifika stränder som erbjuder ett brett urval av vattensporter.
Det moderna kustområdet Carrerlamar, tidigare ett fiskardistrikt, är ett av det mest attraktiva på Costa Blanca. Här finner du de charmiga envåningshusen som är en påminnelse av Campellos historia. Denna är ganska skiftande då man har funnit lämningar från bronsåldersbosättningar, en iberisk by från 4:e århundradet FC samt grekiska vaser.
Det finns en smalsprårig järnväg från Alicante till Denia som erbjuder ett trevligt resealternativ till och från Campello.
De lokala restaurangerna med färska skaldjur och fiskgrytor kan varmt rekommenderas. El Caldero är ärligt talat helt utsökt.
Detta är en underbar plats för en spansk bostad.

VILLAJOYOSA
Villajoyosa, ”pärlstaden”, ligger ca 30 km från Alicante och 10 km från Benidorm. Nära hamnen i den lägre delen av byn finns ett underbart promenadstråk som skuggas av palmer.
Det som man lägger märke till först när man kommer till Villajoyosa är de färglada hus som kantar floden. Genom att måla husen i färger som ockra, rött, gult, och blått har man skapat en färgfest för ögat och husen ser ut att sväva över floden. Den gamla delen av Villajoyosa har blivit förklarad som kultur- och historisk plats.
Området är ett paradis för fiskning och marinan har ett havscenter. De ljuvliga sandstränderna som sträcker sig över flera kilometer har blivit tilldelat priset ”The European Union Blue Flag”.
Det finns många fina restauranger i området där man kan smaka på olika fisk-och risrätter.
Det här en perfekt plats för den som vill njuta av det bästa Spanien har att erbjuda.

MONFORTE DE CID
I mitten av Vinalopó och endast 20 km från Alicante stad erbjuder Monforte del Cid sina besökare en möjlighet att njuta av naturen på en av de mest traditionella pilgrimsplatserna på Costa Blanca: arvet efter Saint Pascual Bailón.
Olika alternativ till landsbygd, bostadsområden och golfturister dyker kraftigt upp runtomkring Monforte del Cid som har ca 5500 invånare. Tack vare sitt läge är klimatet perfekt för odlingar av söta vindruvor och framtida landsbygdsturism.
I området har man funnit lämningar av en uråldrig civilisation och den Iberiska tjuren som finns utställd på museet tillsammans med andra objekt och resterna av en stor romare. Den medeltida Gamla Stan är format efter ett uråldrigt muslimsk kvarter från 1300 talet, och den kristna perioden. Här finns en urgammal tradition av religiös kakelproduktion med bitar ända från 1600 talet.
I den gotiska församlingskyrkan från 1400-talet döptes den berömde och kloke matematikern som föddes i Monforte del Cid, Jorge Juan y Santacilia, och som var medlem av London Royal Society 1713-1773.

ALICANTE
Alicante stad breder ut sig nedanför slottet Santa Barbara som är byggt på berget Benacantil. Alicantes pittoreska Santa Cruz kvarter härrör från medeltiden. Alicante har en palmkantad esplanad längst med hamnen, belagd med underbar mosaik.
Alicante kan skryta med en marina där du finner många segel-och yachtklubbar. Här finns även många långa stränder som Postiguet, La Albufereta och Las Cantalares.
Alicantes många parker tillgodoser många intressen som t.ex i Canalejas Park där du kan hitta enorma gummiplantor medans det i Valencia Region Themepark finns ett flertal attraktioner. Alicante är ett mekka för dig som tycker om shopping. Här finns ett köpcentrum (Gran Via) samt de två stora varuhusen El Corte Ingles förutom otaliga boutiquer att välja mellan.
Alicante är en universitetsstad och har därför en storstadskänsla på grund av sin unga studerande befolkning. Staden har ett livligt nattliv med många barer, klubbar och fina restauranger.
Det är en favoritstad bland många europeer och värd för EU’s patentämbete. Den stora internationella flygplatsen för hela Costa Blanca området ligger mycket nära Alicante där det även finns en färjehamn.
Alicante har ett rikt omväxlande landskap tack vare sina bergiga omgivningar som ger staden ett slående medelhavsutseende. Här kan du finna allt från stränder till affärer och samtidigt är det bara några få kilometer från en underbar landsbygd.

GRAN ALACANT
Bostadsområde Gran Alacant ligger 12 km söder om Alicante och dess internationella flygplats ”El Altet”, med utsikt över Medelhavet och den gamla fängelseön ”Tabarca”.
Området ligger mellan stranden i Los Arenales och fiskehamnen i Santa Pola.
Ett av våra populäraste områden med närheten till Alicante stad, flygplatsen, stränderna, havet.
Här finner du både radhus och villor.
Santa Polas fiskehamn. Allt detta når du snabbt med utmärkta lokala bussförbindelser.

SANTA POLA

Santa Pola är främst en fiskarby som erbjuder sina besökare många tillfällen att ägna sig åt detta det mest rogivande nöje och tidsfördriv. Här finns även flera underbara stränder att välja mellan.
De närliggande saltsjöarna (salinas) är hem för de otroligt vackra rosa flamingos. Här finns även en liten nöjespark (Pola Park) som är populär bland barnen och har flera attraktioner som vattenruschbana mm.
Santa Pola har många fina restauranger för alla smaker.
Från Santa Pola kan du ta färjan till den sköna och magiska ön Tabarca.

LA MARINA

La Marina är en liten by med ca 1200 invånare och hör till Elches kommun. Den ligger ungefär 20 km norr om Torrevieja och 18 km söder om Alicantes internationella flygplats.
La Marinas vackra 3 km långa sandstränder, sanddyner och rena vatten ligger bara 2.5 km från byns huvudgata.
I La Marina kan du åtnjuta alla fördelar av en livsstil där lugn och ro och vänlighet är det viktigaste för oförglömliga semestrar. Samtidigt har La Marina en intressant infrastruktur som inkluderar familjehotell, campingplatser och en fantastisk matglädje och service.
Det mest traditionella hantverket i La Marina är produktionen av keramik varor. Här finns många affärer där du kan finna alla möjliga sorters tallrikar, vaser, skålar mm, i alla storlekar och med typiska Medelhavsmönster. Här finns även alla möjliga affärer för de dagliga inköpen, taxi, banker, tennisbanor, pooler, en bowlingbana och biluthyrningsfirma etc.

GUARDEMAR DEL SEGURA

En charmig småstad fylld med spansk känsla och karaktär. 25 minuter söder om Alicante och 9 km norr om Torrevieja vid mynningen av floden Rio del Segura. Otroliga stränder med böljande sanddyner, en fridlyst pinjeskog, parker, gästhamn vid flodmynningen, en livlig strandpromenad med underbara restauranger.
Om du letar efter en plats för att njuta av det riktiga äkta Spanien, så har du hittat den här, med andra ord den perfekta platsen för dig som söker bostad i Spanien.

ALGORFA

Nordväst om Torrevieja nära golfbanan La Finca ligger det typiskt spanska landsbygdssamhället Algorfa omgivet av citrus-, oliv- och mandelodlingar med enastående utsikt över bergen. Nära till staden Orihuela med sin historia, kultur och eleganta, smakfulla affärer, och inte långt till den vackra kusten med stränderna vid La Mata och Guardamar. Alicantes och Murcias flygplatser når du inom 35 minuters bilresa.

ROJALES

Rojales är en traditionell medelhavsby vid floden Segura, som kombinerar den moderna världens infrastruktur med en respekt för sin omgivning och unika kultur. Mer än 4000 familjer från hela världen har valt att bosätta sig i Rojales och kopplar nu av i priviligerade omgivningar.
Stranden i närheten gränsar till en praktfull lagun och landskapet är typiskt lantbrukslandskap med många fält fulla av fruktträd, grönsaker och blommor. Rojales avnjuter en närhet till naturen och här finns omfattande tillgångar för naturälskare, inklusive Naturparkerna vid saltsjöarna La Mata och Torrevieja.
Av flera anledningar är Rojales en by som har specialiserat sig på fritids aktiviteter. Här finns fullt utrustade sporthallar som gör det möjligt att utöva många olika sporter som fotboll, basket, volleyboll, tennis samt bowling och bågskytte.
En av de största sporterna på Costa Blanca är golf och Rojales har en mycket bra 18 håls golfbana, ca 6 km lång, och som har utmärkta faciliteter som övningsbanor, golfskola, restauranger och klubb. Hit kommer många spelare, både amatörer och proffesionella.
Byn har även en fantastisk vattenpark som ligger i det vackra Ciudad Quesada.Det är en park för hela familjen och här kan du spendera en rolig och uppfriskande dag medan du njuter av alla vattenruschbanor och pooler. Rojales historia daterar sig tillbaka till morernas tid. De introducerade ett bevattningssystem som är påtagligt än i denna dag och som effektivt omfördelar vattnet från floden Segura till bevattningssystem och vattenhjul.
En av de mest representativa symbolerna i Rojales är bron från 1700 talet som utmärks genom sitta fantastiska hantverksarbete i sten. Den korsar floden Segura med tre breda portaler.

TORREVIEJA

En gång i tiden var Torrevieja en liten sömnig fiskeby, men idag en imponerande kosmo-politisk stad med underbart, hälsosamt och sunt klimat. Här är ett litet smakprov på vad som finns att välja på från Torreviejas meny: endast 30 minuter till Alicantes och Murcias flyg-platser som du lätt når via ett modernt vägnät – beläget på Medelhavskusten med prestige- fulla blåflaggade stränder – omgivet av naturliga, skyddade laguner och saltsjöar som ofta besöks av flamingos – förstklassiga sjukvårdsanläggningar, såväl privata som allmänna. – en växande och noggrant planerad infrastruktur – två marinor – nattliv som passar alla smakrikt-ningar – en av regionens största gatumarknader en gång i veckan – smakfull och elegant strandpromenad med bra restauranger som passar alla smaker och plånböcker – ett ultramodernt sportcentrum – musik- och kulturfestivaler – tre golfbanor inom 3 km och ytterligare ca 10 – 15 till inom 30 minuters bilresa – och naturligtvis det obligatoriska solskenet!

ORIHUELA

I den omfattande kommunen Orihuela finns Alicante-provinsens näst största palmlund, tre golf-banor och 16 km vita sandstränder, bl.a. Playa Flamenca, La Zenia, Dehesa de Campoamor och Playa Mil Palmeras samt två marinor. Den lilla centralorten Orihuela vid foten av bergen har en rik kulturhistoria som går tillbaks till tideräkningens början. Floden Rio del Segura utgör en naturlig gräns mellan det moderna kommersiella centrumet och den vackra gamla staden där man finner de mest kända exemplaren på renässans-, gotisk- och barockstil i provinsen. Bland de många årliga högtiderna (fiestas) som firas i Orihuela är påskfirandet (Semana Santa) det som är mest välkänt och berömt i hela Spanien.

PILAR DE LA HORADADA/TORRE DELA HORADADA

Pilar de la Horadada och dess strandort Torre de la Horadada mycket populära platser med hög mysfaktur. Här hittar du det riktiga Spanien med trevliga restauranger, fina cykelbanonr så du slipper trängas med bilar, och ett levande samhälle året runt. Las Higuericas stranden längst i söder har underbara sanddyner.
Turism och jordbruk är två stora teman i denna en gång romerska bosättning som är vida berömt för dess många fiestas, vackra vyer och enastående lokal frukt och grönsaksproduktion. Pilar de La Horadada är en landsbygdsstad bara 3 km från öde stränder och en fridfull liten hamn. Här i södern slutar Costa Blanca-kusten.

Vi hjälper dig att finna ditt drömboende med livskvalité!