Costa de Almeria

Ska du köpa hus eller lägenhet i Spanien? Som det sista moriska fästet i Spanien är området fullpackat med historia och intressant arkitektur.
Söker du fastigheter i Spanien med möjlighet till framtida kraftig prisstegring  ska du fundera på bostad på Costa de Almeria.
Med sina 320 soldagar per år, varma somrar och milda vintrar är detta den sista orörda juvelen i landet.
I området som stäcker sig ner till Almeria, den östligaste provinsen i Andalucien finns de små moriska stillsamma byarna med sina smala gränder och vitrappade hus.
Här finner Du den romantiska blandningen av fantastiska vyer och en stillsam, avslappnad livsstil.

San Juan de los Terreros
Denna by ligger strax innanför den Andaluciska gränsen och på grund av sitt läge i gränsområdet var trakten länge ”ingen mans land”. Området kan karrakteriseras som det sista paradiset med sina 14 km med gyllene, fina sandstränder och omgivet av vackra berg. Här byggs nu fastigheter samt en 27- håls golfbana bara 100 från vattnet.

Palomares
En stillsam, typisk spansk by. Här hittar du en blandning av traditionella spanska hus och moderna lägenheter.

Vera Playa
Det sägs att Hannibals elefanter landsattes på Veras storslagna stränder. Vera är en vacker by, belägen på en höjd och omgiven av murar. Den har pampiga och eleganta byggnader från 1500-talet. Vera Playa ligger på mitten av en 9 km lång strand mellan den lilla hamnen i Villaricos i norr och den större fiskehamnen Garrucha i söder.

Garrucha
En fin stad som har en bra fiske- och småbåtshamn. I Garrucha finns många restauranger där man kan smaka kustens utmärkta fisk och skaldjur.

Mojacar
En 4000 år gammal by som ligger på en kulle någon kilometer från havet. Här hittar du labyrinter av smala gränder fulla med små butiker och restauranger. Mojacar har kvar sitt starka moriska inflytande och charm.

Vi hjälper dig att finna ditt drömboende med livskvalité!